Som konsulent for HEAD Energy har Kristina Pind Løvgren fået et varieret og fleksibelt arbejdsliv. ”Det har givet mig modet til at takke ja til flere opgaver, end jeg ellers ville,” siger hun.

Tryghed i et team og lysten til nye udfordringer er en af de skilleveje, man ofte møder i et karriereforløb. Skal man kaste sig over noget nyt og spændende, eller skal man blive i det trygge kollegaskab, anciennitet og opbygget faglighed?

For Kristina Pind Løvgren blev løsningen et både og. Hun valgte et job som konsulent ved HEAD Energy, fordi hun der så muligheden for at få nye opgaver og samtidig beholde en god del indflydelse og samarbejdet med dygtige kollegaer.

”Jeg er en fri fugl, og har samtidig en tryg base i HEAD Energy med et godt hold bag mig. For mig er det en vigtig ballast, som har givet mig modet til at udfordre mig selv og takke ja til flere forskellige opgaver, end jeg ellers ville. Jeg har fået et langt mere varieret arbejdsliv af det,” siger hun.

Får adgang til mere

Flere virksomheder efterspørger fleksibilitet og mobilitet fra medarbejderne, og ofte er konsulentløsningen et oplagt valg. Ikke mindst i energisektoren, hvor der er rift om kompetente folk. Det marked byder HEAD Energy ind i med et team af konsulenter og specialister, som både kan arbejde på projekter og i faste stillinger.

”Som konsulenter er vi en begrænset risiko for virksomheden. Vi er hurtige at hyre ind og mindre komplekse at sætte i arbejde, fordi det er en defineret opgave, eller fordi vi bringer erfaring, som gør, at vi hurtigt kan sætte os ind i opgaverne. Har virksomheden en opgave med kort deadline, eller er det svært at finde den rigtige medarbejder, så er konsulenter en effektiv løsning. Det giver spændende opgaver til os,” siger Kristina Pind Løvgren.

For hende har det givet et godt og varieret arbejdsliv at være en del af en pulje af konsulentkompetencer:

”Mange af de opgaver, vi løser, når aldrig hverken Jobindex eller LinkedIn”, siger hun: ”HEAD Energy fanger opgaver og muligheder, jeg ikke selv kunne få fat på. Jeg får adgang til spændende projekter og ansættelsesforløb, som jeg ellers aldrig ville opdage, fordi de ikke bliver slået op som en stilling”.

Det kan være, at opgaven kræver, at man kan slå til nu, eller at man har en specifik erfaring eller viden. ”Det kan være tenderprocesser med kort deadline, planlægning og eksekvering af operationelle opgaver, analysearbejde eller produkt- og serviceudvikling. Der har vi en fordel som konsulenter.” siger hun.

En del af et team

Ofte er det en mosaik af viden, der er en god løsning:

”HEAD Energy er superdygtige til at se, hvordan vores kompetencer som konsulenter kan bringes i spil; ikke mindst til at sætte et hold, der kan løse det. De kan sige til kunden: Den person, du søger, findes ikke. Men med 10 timer Peter, 5 timer Kristina og 5 timer Karsten kan vi løse det. Den mulighed er der ikke ret mange andre der har, og det er superfedt at løse opgaverne som del af et team,” siger Kristina Pind Løvgren.

Hun oplever, at virksomhederne er blevet gode til at bruge konsulenterne til at skabe fleksibilitet. Ikke mindst til at få fat på kandidater, de ellers ikke kunne tiltrække som ny medarbejder.

”Jeg oplever, at flere virksomheder blot ser en konsulentløsning som en anden ansættelsesform. Flere medarbejdere ønsker at have mere kontrol over eget arbejdsliv, og det ser og anerkender virksomhederne. Derfor ansætter de den kandidat, de ønsker, blot som konsulent. Det er sådan et job, jeg har i øjeblikket,” siger hun.

Et andet plus ved at arbejde som konsulent er, at man ofte er hyret ind som opgaveløser med et specifikt formål:

”Jeg er ikke i gang med at gøre karriere eller positionere mig selv til den næste mulighed. Jeg er ikke på en udviklingsrejse, hvor jeg skal genopfinde mig selv over for de voksne! Det er ret befriende, og det giver mulighed for at fokusere på opgaven eller at lægge min energi i lige præcis det, som kunden har efterspurgt,” siger hun.

Et varieret og udfordrende arbejdsliv

For Kristina Pind Løvgren er det bedste argument for at vælge en konsulentordning med HEAD Energy, at hun har fået mulighed for at teste sig selv af på et langt bredere arbejdsfelt.

”Hvis man gerne vil udfordre sig selv og prøve det lidt dybere vand af, så er det en rigtig god mulighed for at gøre det med et team i ryggen”, siger hun:

”Som konsulenter er vi hele tiden opdateret på, hvad der er i pipeline: ’Vi har dette projekt på vej ind, kunne det være noget? Hvordan løser vi det her bedst?’ Jeg nyder variationen, og det bliver svært at finde et job, der kan matche det udvalg, jeg har i dag,” siger Kristina Pind Løvgren.

På minussiden er, at man ikke altid selv har indflydelse på opgavens varighed. Men:

”Som tiderne er nu, er jeg ikke bekymret for at finde det næste job. Den usikkerhed, der er forbundet med at være konsulent og være beskæftiget, anser jeg for at være lille”, siger hun:

”Jeg har fået et netværk, som går langt ud over det, jeg ville have i et karriereforløb som fastansat. Og jeg har fået opgaver på CV’et og kendskab til en del firmaer i branchen, som ellers ville kræve virkelig mange jobskift. Tidligere var mange korte ansættelser dårligt for CV’et. Jeg oplever, at det er vendt en del. I dag er det et plus, at man har prøvet mange ting,”.

More news from Head Energy Denmark

”Jeg får adgang til spændende projekter og ansættelsesforløb, som jeg aldrig ville opdage”

marts 15th, 2023|Kommentarer lukket til ”Jeg får adgang til spændende projekter og ansættelsesforløb, som jeg aldrig ville opdage”

Som konsulent for HEAD Energy har Kristina Pind Løvgren fået et varieret og fleksibelt arbejdsliv. ”Det har givet mig modet til at takke ja til flere opgaver, end jeg ellers ville,” siger hun. [...]

New Group Structure in Denmark and Germany

december 20th, 2022|Kommentarer lukket til New Group Structure in Denmark and Germany

Head Energy Group and Head Energy Denmark A/S have finalized a minor restructuring of the company setup in Denmark and Germany. Head Energy Germany GmbH is now a direct subsidiary of Head Energy [...]